Katiline Aşık Olanlar


Futbol, erkekleri ve gençleri aldı götürdü önce.

Televizyon, kadınları daha çok çaldı.

Şimdi ise, İNTERNET.

İnterneti açalım biraz.

    - Oyun dünyası; çocuklar ve gençler

    - Netflix vb türdeşleri fakir halkları ve yaşlılar hariç herkesi meşgul ediyor zaten.

    - Twitter, instagram, tiktok, facebook diğer taraftan bastırıyor bana gelin diye.

    - Youtube, spotify ve türdeşleri başka bir yerden saldırıyorlar.

İşte günümüz insanının etrafı bu silahlarla çevrildi. Uyutma silahları, etkileme silahları, gerçekleri çarpıtma silahları, zamanı boşa harcatma silahları.

Kimsenin vakti yok artık birbiriyle konuşmaya, vakit geçirmeye. Buldukları vakitlerde de herkes kendinden bahsetmekten başka birşey yapamıyor çünkü bu ihtiyacı için ayırdığı o küçücük vakit ancak kendisi konuşursa yetiyor. Bu nedenle de ilişkiler sığ, hatta yok denecek düzeyde. An'ın tadını çıkarma diye bişey yok. Al eline telefonu, en güzel resimleri çek ve instagram da paylaş. Sadece bu var artık.

Okuma diye bişey kalmadı zaten. Okuyanların birçoğu da gösteriş için, okudum demek için okuyor. Popüler neyse onu okuyor. Bu şu an okuduğunuz tarz siteler ise kalmadı gitti. Okunmuyor ki artık. Okunmak için yazmıyordu çoğu zaten ama artık düşünüp yazacak adam da kalmadı gibi. Medium da yazanlar var, onlar da kendine sağlam bir profil oluşturma niyetiyle yazıyor genelde.

35 yaşındaki erkek bir akrabam, günlük 10 saat telefon başında. 2 saat kızıyla ilgileniyor, 2 saat yemek vs günlük işler. 10 saat de uyuyor bu adam. Eşi de aynı şekilde. 2 yaşındaki kızlarının da önüne oyuncak dolduruyorlar. He bir de 2 saat telefon saati veriyorlar çocuğa. 2 saat yine iyi bir rakam. Tablet telefon başından kalkmayan bebekler biliyorum ben. Çocukla kim oynayacak, ona kim bişeyler öğretecek orası meçhul. Yooo gerçi çocuk da artık orkun ışıtmak tan, deli mi ne'den, şundan bundan öğreniyor hayatı. İşte günümüzün modern öğretmenleri bu youtuber lar. Alan memnun satan memnun. Olan çocuğa oluyor da, çocuğa ne olduğu biz göremeyeceğiz muhtemelen. 

Günümüz insanı bu vakit çalan hırsızlardan kurtulmadıkça, ben insanların daha da aptallaşacağını düşüyorum. Zaten yüzde 90 nı aptal da, daha da aptallaşacaklar. Pardon insan dedim bunlara ama düşünemeyen bir yaratık demeliydim çünkü insanı, düşünen hayvan diye tanımlıyor modern bilim. Eee düşünmesi yoksa hayvan denir ama hayvandan da bir farkı var; kullanmadığı aklı.
Katiline Aşık Olanlar Katiline Aşık Olanlar Reviewed by Kerem Yeniyurt on 02:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.