Yol Rehberi İsimli Yazı Serisine Dair

İlk yazımızı paylaştık yalnız bir kaç açıklama yapma gereği duyuyorum;

- 40 yaşına geldiğimde başlamak istediğim bir yazı serisi olacaktı ama şartlar beni şimdiden yazmaya ittiğinden, eksik de olsa yazmaya başlamak istedim.

- Amaç; yolunu kaybetmiş yada bir yolda olduğunu bilmeyen insanlığa bir yol göstermek.

- Ben kimim de bir yol rehberi yazıyorum? Bu kadar yeterli yada bilgin bir insan mıyım? Hayır tabiki. Bildiğim tek şey hiç birşey bilmediğim gerçeği. Bunu iliklerime kadar hissediyoum. Bilmiyorsam ne yazıyorum peki? Sonuçta hiçbişey bilmediğime iman edecek kadar bişeyler bilmem gerekiyor. İşte bunları yazacağım.

- Roman yada hikaye yazarak da anlatabilirdim aslında bildiklerimi. Ama zaten piyasa bunlarla dolu. Ve ne kadar çok şey anlatsa da bu ürünler, düşünmeyen adam yine hiçbirşey anlamıyor ve öğrenmiyor. Bir sinema izliyor ama aslında ne anlatılmak istendiğini anlamıyor. Madem anlamayacak olan yine anlamıyorsa, bari ilgili olanlar okur diyerek böyle bir çabaya girişiyorum. Yoksa çok okunmak istesem yazacak çok şeyler var. Ama kime ne faydası var.

- Çizilebilecek en geniş yolu çizmeye çalışacağım bu seride. Tüm insanlığa hitap edebilecek bir yol rehberi. Umarım yapabilirim.

- Bu çabaya aslında hiç girişmemeyi de düşündüm ama şöyle bir laf demiş birisi "Kötülüğün kazanması için iyilerin hiçbirşey yapmaması yeterlidir". Madem böyle demiş, biz de elimizden geleni yapalım.

- Ali Şeriati'nin dediği gibi "Sizi rahatsız etmeye" geldim. Rahatsızlık iyidir. Rahat insan aşama kaydedemez, yol alamaz, hayvanlıktan kurtulamaz.
Yol Rehberi İsimli Yazı Serisine Dair Yol Rehberi İsimli Yazı Serisine Dair Reviewed by Kerem Yeniyurt on 00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.