Unabomber Manifestosu (Danger)



Her zamanki gibi direk lafa gireceğim. Yeni çıkan bir diziye rastlamıştım geçende. "Manhunt: Unabomber" isminde. Meğersem gerçek bi hikayesi varmış. Lakabı "Unabober" olan bombacı bi eleman var. Ondan bahsediyor. Neyse spoiler vermeyeyim. Orada adı geçen "unabomber" ın yazdığı ve gazetede yayınlanan manifestosu mevcut.

Dizide düşünceleri dikkatimi çektiğinden türkçe çevirisini buldum. Çıktısını aldım. Altını çizerek yavaşça okudum. Adam her ne kadar suçlu olsa da, amacına ulaşmak için yanlış bir yöntem seçse de, tespitlerinin çoğunluğuna katıldığımı söylemeliyim. Yalnız son kısmında bence kendi önerilerinin olduğu kısımda tamamen saçmalamış. Ama o kısma kadar gayet özet bir biçimde, şu zamanın özetini yapmış. Dediğim gibi adamın yaptıklarını savunmuyorum ama gayet mantıklı ve aydınlatıcı bir çalışma yapmış.

İlk başta burada paylaşmayayım diye düşündüm çünkü bazı önyargılı insanlar yanlış değerlendirmede bulunabilirler diye çekindim. Ama okuyucularımın zaten çok kısıtlı olduğunu düşünerek ve onların da okumayı ve düşünmeyi bildiğini varsayarak paylaşmayı seçtim. 40 sayfalık uzun bir yazı. Meraklı arkadaşların bakacağını düşünüyorum.

Ne işimize yarayacak derseniz, bence bu hayatı anlama ve bu hayattaki yerinizi anlamada gayet mantıklı açıklamaları olduğunu söyleyebilirim. Ama dediğim gibi, tüm dediklerini doğru diye algılamayın. İyi okuyucu her düşünceyi hemen beynine işlemez, önce bir süzgeçten geçirir. Eğer iyi okuyucu değilseniz zaten okumayın.

Alttaki linkte bütün yazdıkları mevcut. Bahsettiğim manifestonun adı: Sanayi Toplumu ve Geleceği

Link: https://anarcho-copy.org/author/theodore-kaczynski/

Unabomber Manifestosu (Danger) Unabomber Manifestosu (Danger) Reviewed by Kerem Yeniyurt on 17:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.