Hayatımız Bu Kadar Ucuz Mu?


İnsanlar bazen mail atıyorlar bana. İntiharı düşündüğünü söyleyenler oluyor. Ve nedenlerini de yazmış oluyorlar. Diyorum ki bana neden yazdın ki? Sitedeki yazımda zaten yazmışım çözümü. Okudunuz mu diyorum okudum diyor mesela. Şöyle düşündünüz mü hiç diyorum, evet her yolu denedim diyor. İntihardan başka çözüm yok diyor. Ama bir bakıyorum intiharı düşünme sebeplerine, "çok borcum var", "kız arkadaşım beni terketti" gibi sebepleri var. Tamam anlıyorum sizi de, bunlar için de intihar edilmez ki.

Yani hem okudum diyorsun, intihar düşüncesinden kurtulmak istedim ve her yolu denedim diyorsun, sonra da çok borcum nasıl ödeyeceğim deyip intihar edeyim diyorsun. İşte bunu anlamıyorum.

Buradaki asıl sorunumuz bu işte. Gençliğimizin, insanımızın temel sorunu. Şöyle madde madde yazalım bi bakalım;

a) Promlemlerimiz hemen çözülsün istiyoruz.
b) Problemlerimiz çözmek için hiç uğraşmıyoruz, uğraşmak da istemiyoruz.
c) Sıkıntıya hiç gelemiyoruz, hayatı hep mutlu olmak üzerine kuruyoruz.
d) Okumuyoruz.
e) Okusak da düşünmüyoruz. Anca okudum deyip bilgiçlik taslıyoruz.
f) Herşeyi biliyoruz. Nasıl biliyorsak artık!!
g) Özeleştiri yapmıyoruz. Hep biz haklıyız zaten.
h) Sadece kendimizi düşünüyoruz.

Bakın bir çırpıda aklıma gelen sorunlarımız. Bu sorunların çoğu büyüklerde de mevcut. Biz böyle olursak arkadaşlar, problemlerimizi nasıl çözeceğiz ki. Çünkü öyle bi yeteneğimiz yok. Öyle yetiştirilmedik. Asıl sorumlu bizi böyle yetiştirenlerde fakat ne yaparsınız ki hayatımızı biz yaşıyoruz ve problemlerimizi kendi başımıza halletmek zorundayız. Ama önce yukarıda saydığım şeyler üzerine bi düşünün. Bende bunlar var mı? Ne durumdayım ben acaba diye bir bakın kendinize. Yoksa yakında "canım sıkıldı", "telefonum kayboldu", "arabam çalındı" gibi değersiz olaylar için bile intihar etmeye başlarız. Hayatımız bu kadar ucuz mu yani?

Ama ne yaparsınız ki, hayatta bi amacı olmayan, kendinden habersiz, vatan millet kavramlarını anlayamamış, hayatı anlamlandıramamış arkadaşlarımız için hayat işte bu kadar ucuz olabiliyor. Suç, toplum olarak bizde. Eğitemedik yeni nesli. Ve görünen o ki, bunun için bir çaba da yok. Üzülüyorum bu durumu görünce ama elimden de başka bişey gelmiyor. Düşünün diyorum size sadece, sorular sorun ve cevaplarını düşünün? Ama çoğu okuyucu belki de yine okuyacak bu satırları ve anladığını sanacak. Oysa hiçbişey anlamamış olacak. Ama ona sorsan, herşeyi biliyor olacak. Ne çok biliyoruz yaw, ne çok!!!
Hayatımız Bu Kadar Ucuz Mu? Hayatımız Bu Kadar Ucuz Mu? Reviewed by Kerem Yeniyurt on 15:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.