Beklentiye Girmeme


Benim hayat tarzımı anlatan, mükemmel bir söz "Hiçbir beklentiye girmezsen, asla hayal kırıklığına uğramazsın." Yıllar geçti ve ben bunu öğrendim. Kimseden, hiçbir şekilde, hiçbir beklentiye girmeme. Noluyor, hiç üzülmüyorum, kimse kalbimi kıramıyor, çünkü insanlardan hiçbirşey beklemiyorum.

Şimdi diyebiirsiniz tabi "La bu hiç üzülmemek için kendini insanlardan soyutlamış" diye. Hayır aslında asıl amacım hiç üzülmemek değil. Aslında bu duruma gelirken herhangi bir amacım da yoktu. Bunun böyle olması gerektiğini gördüm. Niye derseniz, açıklaması uzun ama kısaca değineyim.

İnsanların hayatına baktınızda, herkesin bişeyleri, birilerini seviyor olduğunu görürsünüz. Sevdiğini görmeseniz bile ilgi gösterdiğini görürsünüz. Mesela nelere yada kimlere derseniz;

1- Güzel araba,
2- Güzel kızlar,
3- Yakışıklı oğlanlar,
4- En moda kıyafetler,
5- Zeki insanlar,
6- Zengin insanlar,
7- İyi insanlar,
8- İyi okullar, üniversiteler,
9- En son çıkan telefonlar,
10- İyi makamlardaki insanlar, şeklinde bir liste yaptım şimdi 1 dk da.

Şimdi düşünelim, biz bu tür insanlara yada eşyalara niçin kıymet veriyoruz yada niçin seviyoruz? Örneğin, güzel bir bayanı niçin severiz? Gözümüze çok hoş gelir çünkü. Sonra onunla birlikte olmak isteriz. Ama niye? Çünkü gözümüze çok hoş geliyordur, yani kendimiz için severiz onu. Kimse bir insanı çirkin olduğu için sevdiğini söyleyemez bana. Ama güzel olduğu için seven biçok insan vardır. Yani hoşumuza gittiği için severiz, kendimiz için.

En moda kıyafetleri de moda olmak için, trend oldukları için, onları giyip etrafta görünmek için severiz.

Zengin insanları, paraları olduğu için severiz. Çünkü parayı severiz. Sevdiğimiz şey kimde varsa onu da severiz.

En iyi aarkadaşını sorduğum herkes, bana cevabını verdikten sonra, niye en çok onu sevdiğini sormuşumdur. Onlarda bana "çünkü, hep beraber gezerdik, iyi anlaşırdık, çok, çalışkan biriydi, iyi biriydi" gibi cevaplar vermişlerdir. Yani, hep bize faydası olan eylemler yapan arkadaşlarımız en iyi arkadaşlarımız olmuş. Kendimize faydası oldukları için sevmişiz.

Eee, konumuzla ne alakası var diyenler için, bende diyorum ki; herkesin kendini düşündüğü böyle bir durumda, kimse beni ben olduğum için sevmezken, niye onlardan bişey bekleyeyim ki. Adam zaten sevgisinde samimiyetsiz. Beklentiye girsem de, ihtiyacım olduğunda bi kere, hadi bilemedin 2 kere yardım eder. Sonra bırakır gider. Tecrübe ile ispatladım bu durumu. Ve daha sonra da beklentiyi bıraktım.

Şimdi "ne yani böyle de yaşanmazki, tamam doğru söylüyosun da napalım diyenler" çıkabilir. Yada başka bişeyler deyecek olanlar. Yorum kısmına yazın, ona göre cevap vereyim. Bu konular derin konular, hepsini yazacak da vaktim yok malesef.

He, intiharı düşünenlere ne faydası olacak bunun denirse, "çok faydası olurda, eğer üzerine kafa yorarlarsa" diyebilirim...

Bu arada "kimlerden beklentiye girilebilir" konusu var. Onu da yazarım soran olursa. Ama malesef beklentiye girebileceğiniz insan sayısı malesef çok az.

See you..

Beklentiye Girmeme Beklentiye Girmeme Reviewed by Kerem Yeniyurt on 19:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.