Berberle Muhabbet - Toplu İntihar


Aracı hanıma bıraktığımdan, dolmuşla eve döncektim. Dolmuş beklerken baktım arkamda bir berber. Dedim bi traş olalım. Müşterisi vardı. Bekledim. Beklerken tv açıktı, yıllardır evimde tv olmadığından ilk defa görüyor gibi televizyona bakıp akşam haberlerini izliyorum.

Neyse elindeki müşterinin işi bitince oturdum koltuğa. Dedi "nasıl yapalım", tarif ettim. 10 dk falan daha geçti, kesiyor biçiyor berber. Tv hala açık, akşam haberleri devam ediyor. Hiç konuşmamıştık henüz. Dedim "İçim karardı şu haberleri izlerken, bu ne dedim, hiç mi iyi bişey yok. Kazalar, cinayetler, garip gurup olaylar. Dedim ben 15 senedir tv izlemiyorum. Şurda az bişey baktım, içim karardı." Hiç konuşmayan berber, "Evet aynen doğru diyon, bizde kapatalım o zaman" dedi. Gitti tv yi kapattı.

Muhabbet böyle başladı. Adam bi başladı anlatmaya, kapıdan uğurlayana kadar. Tabi arada bende konuştum. Ama akıllı adammış, tespitleri ve kendini de ayrı tutmaması bunu gösterdi.

Tespitleri, (Bu arada benden 15 yaş falan büyük sanırım)

- Abi herkes mutsuz, herkes huzursuz, millet trafikte ufacık kazaya birbirine giriyor.

- Artık umudum kalmadı bu ülkeden, artık siyaset de bitti.

- Ben park da iki kelimesinden birinin küfür olduğu liselilerin muhabbetlerini anlatınca, "İyi ki bişey dememişsin. Şimdiki çocuklar başka bi tür. Saygı da yok. Sana kimbilir ne derlerdi" dedi.

- Biz çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz. Çok zormuş çocuk yetiştirmek.

- Herşey ailede başlar, sen doğru eğitmedikten sonra okul ne yapsın.

- Kendi ülkemizde 3. sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz.

- Herkes psikoloğa gidiyor artık, herkes hapçı olmuş.

- Niye böyle olduk bilmiyorum, ama artık bişey olmaz bizim milletten.

Ve daha bir sürü şeyler. Ama ana başlıklar böyleydi.

Benim berber hakkındaki izlenimim, artık heyecanı kalmamış, rutine bağlamış, ümidini kaybetmiş, afedersiniz makine gibi yaşayan bir insan. 2 çocuğu var ama "Biz yetiştiremedik, bilmiyoruz bilmiyoruz" deyip kendine kızıyordu. Bende neler yapması gerektiğini anlattım biraz.

Adam o kadar dolmuş ki, ilk konuşabileceği adama içindekileri aralıksız kustu resmen. Ve çok mutlu oldu. Beni kapıya kadar uğurladı, adımı sordu, kendini tanıttı, davet etti, "yine beklerim, ama traş için değil illa" diye de ekledi, el sıkıştık. Yıllardır berbere giderim, böylesi ilk oldu. İşte yalnızlık böyle bişey. İşte Türkiye'nin başkentinden size insan manzarası.

Adama aslında benim ümitli olduğumu söyleyecektim ama inanmayacaktı. Ne kadar sert düşersen öyle hızlı kalkarsın. Ülke olarak intihar ediyoruz şu an. Acı çekeceğiz evet, ama gelecek nesil bu sayede kurtulacak. Bu acıları çekmedikçe de öğrenmeyeceğiz malesef. Ne derim hep, acılar çok güzeldir.
Berberle Muhabbet - Toplu İntihar Berberle Muhabbet - Toplu İntihar Reviewed by Kerem Yeniyurt on 07:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.