İki Kere İntihara Kalkışmış Olan Arkadaşım

 

Bu arkadaşımla 8 sene sonra burada, yurt dışında karşılaştık. 8 senedir hiç görüşmemiştik. Arada geçen 8 seneyi 2 saatte hızlıca özet geçti ben sorunca. Ben kolay zamanlardan geçmedim ama kendisini dinleyince halime şükrettim. Konuyla ilgili yazı olarak "Sonunda Bende Mülteci Oldum" yazısına göz atabilirsiniz.

Peki neler mi gelmiş başına? İki kızı vardı. İkinci kızı yeni doğduğunda, ziyaretlerine gitmiştim en son. Şimdi kızlarıyla görüşemiyor. Eşi kendisini boşamış. Evleri varmış, ev eşinin üstüneymiş. Evi eşine bırakmış rahat etsinler diye. Ama eşi şimdi kızlarını görüştürmüyor kendisiyle. 

Anne ve babası trafik kazası geçirmiş. Vefat etmiş. İşsiz kalmış, parasız kalmış, bir yandan eşi ve kızları, bir yandan anne ve babasını kaybetme derken hiç bişeyi kalmamış arkadaşımı hayata bağlayan. Tabi yaşadıklarının tamamını anlatmıyorum. Dahası da var aslında. "Bir hafta boynumda ip iziyle gezdim" diyor. İkisinde de bir şekilde birileri denk gelmiş de kurtulmuş. Kendisi o eski 8 sene önce tanıdığım insan değil artık. Sanki o eski tanıdığım adam ölmüş, başka biri dünyaya gelmiş gibi. 

Peki şimdi nasıl bir insan diye aklınıza geliyor olabilir. Şimdi hislerini apaçık yaşayan, düşüncelerini korkusuzca söyleyen, açık sözlü, ölümden korkmayan, insanlardan ve insanların düşüncelerinden hiç korkmayan biri olmuş. Dolambaçlı sözler yok dilinde, siyasi cevaplar, imalar, dolaylı anlatımlar yok. Neyse o yani sizin anlayacağınız. Düzgünce yaşamaya çalışıyor, kimseden bişey beklemiyor. "Ben çok acılar çektim" moduna girmiyor. "Carpe Diem" yani "Anı yaşa" moduna uygun olarak yaşıyor. Geçmiş, ister istemez kızlarına duyduğu özlemden dolayı yakasını bırakmıyor ama kabul etmiş bu durumu. Kabullenmiş. Geleceği düşünmüyor endişe etmiyor. Şu anki ana odaklanmış. Ve hayata tutunmuş. 

Yeni bir hayat kurmaya çalışıyor 40 küşür yaşlarındaki bu arkadaşım. Kimsesi yok inandığı Rabbi'nden başka. Ve biliyor musunuz, kendisi gelecekten umutlu ve heyecanlı. Sanki yeniden doğmuş gibi. İkinci bir hayata yelken açmış. Geçmişinden kimse kalmamış nerdeyse. Bir tek kızlarını özlüyor. 

Arkadaşımın bu durumunu niye paylaştım biliyor musunuz? Artık herşeyin bittiğini düşünen ve intihardan başka çözüm bulamayan arkadaşlara örnek olsun diye anlattım. Kolay demiyorum geçirdiğiniz süreç için. Ama önümüzde örnekler var. Hatalarından ders alan, yaşadıklarından ders alan, hayatı nasıl ele alacağını öğrenen bir adam var benim bu arkadaşım gibi. Acıların bizi gerçek insana, ideal insana ulaştıracağını söylerim hep. İşte bu arkadaşım, eli ayakları öpülesi bir adam olmuş. Sizlerin de kendisiyle tanışabilmesini çok isterdim.

İntihar bir çözüm değil, tüm yazılarımda bunu anlatmaya çalışıyorum. Kötü zamanlar geçecek, yeterki biraz ve sonrasında biraz daha sabredin.

İki Kere İntihara Kalkışmış Olan Arkadaşım İki Kere İntihara Kalkışmış Olan Arkadaşım Reviewed by Kerem Yeniyurt on 07:09 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.