Son Dönemin Ana İntihar Sebebi: Erkeklik Gururu ve Parasızlık

 

İhtiyaca binaen bir konu üzerinde tekrar durmam gerektiğini hissettim. Biliyorsunuz ülkemizde apaçık bir ekonomik kriz var ve bir de üstüne kötü yönetilen bir COVID-19 pandemi krizi gelince, üstüne devlet halkına sahip çıkmayınca yada çıkamayınca, en popüler düşüncelerden biri malesef ki intihar etme düşüncesi oldu. 

Sayılan sayılmayan yüzlerce binlerce intihar gerçekleşiyor. Ve bu son dönemde özellikle aile babalarının çoğunlukla intihar ettiğine şahit oluyoruz. İntihar etmek isteyen ama cesaret edemeyen yada kararsız bir kitlenin de intihar eden sayısının 100 katı fazlasına olduğuna da eminim. Bu nedenle eğer sizde maddi sıkıntılar yaşıyor ve intihar etmenin eşiğine gelmişseniz, bu yazıyı okuyun lütfen.

Önceden yazmış olduğum bu yazıya da bir göz atmanızı isterim. 

Sevgili erkekler, sevgili babalar..

Bende bir babayım, benim de geçim kaygılarım oldu, ailemin ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumlara geldiğim oldu. Ama bakın, şu gururumuzu bir kenara bırakalım artık. İntihar edince çözülüyor mu mevzular? Hayır. Üstüne bir de ailenize yaşattığınız travmaları miras bırakıyorsunuz, yetim, başı önde çocuklar bırakıyorsunuz. Şu gurunuzu bir kenara bırakın artık.

Öyle zamanlarım oldu ki, dedim Allah'ım beni şu adama muhtaç etme nolur dedim ama olmadı. Yapamadım, çözemedim kendi başıma yada diğer arkadaşlarımla. Mecbur erkeklik gururumu kenara bıraktım. Napsaydım, intihar mı etseydim. Düşünmedim değil ama etmedim. 

Kendiniz için değil aileniz için yapıyorsunuz, bunu unutmayın. 

Çöpten yemek yemek gurura çok dokunur evet ama ne yapacaksın, gerekirse onu da yapacaksın. Gidin kendinizi satın demiyorum, şerefinizle yaşayın ama gerektiğinde erkeklik gururunuzu bir kenara bırakın. "Bak muhtaç oldu" demesinler diye intihar etmek ne zaman çözüm oldu? Diyen desin, itibar etmeyin. Biz insanız elbet ihtiyacımız olacak, birilerine muhtaç olacağız. Biz Allah mıyız ki, her ihtiyacımızı kendimiz karşılayabilelim. İşsizlik de olacak, hasta da olacağız, parasız da kalacağız. 

Hanım pazar için para istemiş olabilir, sizin cebinizde de 5 lira olabilir. Burda gurur yapacak bişey yok. Dersin ki, "Hanım 5 liramız var, pazara gitmeyelim bu haftalık, makarna yiyelim". Erkeklik gururu diye hanımına para veremedin diye intihar etmek ne zaman çözüm oldu Allah aşkına. Siz bir ailesiniz, birbirinize eş olmuşsunuz, iyi günde de kötü günde de beraberiz demişsiniz. Burada gurur yapacak ne var yani.

Anlıyorum sizleri, eşinizin sizi aciz görmesini istemiyorsunuz, utanıyorsunuz, "Eve para getiremedim, kazanamadım" demek evet çok zor ama sizde bir insansınız. Kendinize bu kadar yüklenmeyin, siz Allah değilsiniz.

İşsiz misin, paran mı yok, bak şimdi sana bazı öneriler sunacağım, elbet bazılarını yapabilirsin;

- Biraz donanımın varsa eğitim adına online kurslar al, bir hafta içinde örneğin "İkon Dizayn" etmeyi öğrenip online sitelerden işler alabilirsin.

- Arkadaşlarından borç iste, ailenden iste. Gurur yapma, iste.

- Ümitsizliğe sakın düşme, hep arayışta ol.

- Gir twitter a, yaz Haluk Levent'e yada benzer kişilere yada derneklere "işsizim iş arıyorum" diye, ihtiyacım var diye. İyi insanlar bitmiş değil, bunu bil.

- Ev kirası ağır geliyor olabilir, o zaman git bazı binalarda bodrum katlarda kapıcı daireleri oluyor, onlardan bul, oraya taşın. 

- Çocuklar yeni ayakkabı istemiş olabilir, marka ayakkabı istemiş olabilir. "Oğlum yada kızım, şimdi durumumuz yok, olunca alacağım söz" diyerek cevap ver onlara. Gurur yapıp intihar etme. Utanacak bişey yok bunda. Bak bende babayım, biliyorum.

- Sosyal medya üzerinden para kazanabilirsin, youtuber, instagram vs oralar paralar kazanabilirsin.

- Ticarete atıl, sizin memleketin neyi meşhursa, gidip kaynağından satın al, şehirde sat. Evi geçindirecek düzeye çok hızlıca gelebilirsin.

- Baktın sen uygun bişey yapamıyorsun, eşinin yapabileceği şeyler varsa ondan rica et. Onun yapabileceği şeyler üzerine düşünün. El işleri, şekilli sabunlar, süs eşyaları, oyuncak yapıp satma gibi. Tonlarca şey var.

- İlkokul mezunu bir inşaat işçisi olabilir, başka hiçbir işten anlamıyor olabilirsin. Şu "Ben başka bi iş yapamam" kafasından bi kurtul önce. Herşeyi yapabilirsin. Sen yeter ki iste.

- Kendine bi bak önce, yeteneklerini gözden geçir, öne çıkan bir yeteneğin varsa onu da değerlendirebilirsin.

- Küçük günlük satışlar yap(Simit, selpak, başka şeyler)

- Yurt dışına çıkabilirsin. Dil bilmiyorum yol bilmiyorum deme, öğrenirsin. İyi araştır ve kendine uygun bir ülkeye taşın.

- Köyde ana babadan kalan bir yer varsa oraya taşınabilirsin.

- Evini bırakıp karavanda yaşayan aileler mevcut artık, neden olmasın.

Ve daha neler neler yapabilirsin... Yeterki üzerine düşün kardeşim. Kendini ve aileni ziyan etme lütfen...

Son Dönemin Ana İntihar Sebebi: Erkeklik Gururu ve Parasızlık Son Dönemin Ana İntihar Sebebi: Erkeklik Gururu ve Parasızlık Reviewed by Kerem Yeniyurt on 00:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.