Parasız Babalar İçin Yazıyorum, Okuyun Allah İçin


Arkadaşlar merhabalar,

Malesef arada bir baktığım bu sitemiz, son 3 4 ayda öyle bir görüntüleme almış ki, şaşırdım bayağı. Ama bu ülkenin gidişatıyla da ters orantılı bir oran tabi. Yani ülkenin durumu kötüye gittikçe, tık sayımız artıyor malesef.

Haluk Levent bey ve onun gibi insanlar, bende dahil olmak üzere yardım edebildiğimiz kadar etmeye çalışıyoruz insanlara. Ama bizim de bir çapımız var sonuçta. Keşke herkese sahip çıkabilsek, maddi manevi yardım edebilsek.

Şu anki sorunların en başında maddi sorunlar geliyor malesef. Aşağıda açıklamalarıyla tüm sorunlar için çözümlerimi yazdım. Lütfen dikkatlice okuyun. Başka sorunlar mevcutsa yorumlara yazın, cevap vereyim.

Borç batağındayım, napcam ben; Borcunuz olabilir, ödeyecek paranız olmayabilir. Napcaksınız, bunun için kendinizi mi öldüreceksiniz. Para altı üstü. Hiçbirşey insan hayatından pahalı değildir. Ödeyemiyorsanız, borçlu olduğunuz kişiye "Kardeş şimdi ödeyemiyorum, kusura bakma, ilk fırsatta ödeyecem" deyin geçin. Adam ikna olmadı mı, olmasın napalım yani. Gitsin mahkemeye versin, napıyorsa yapsın. Siz durum iyileşince gidin yine ödeyin. Bu borç meselesini bu kadar büyütmeyin. "Olmuyor abi, gelip canımı mı alcan" deyin geçin. Tefeciden borç alanlar oluyor malesef, baktınız zarar verecek, tası tarağı toplayıp göçün başka bi yere. Hiçbişeycikler olmaz.

Çocuklara yada hanıma vercek para yok mu yada evde yicek bişey  mi yok; Evet erkekler olarak bizim sorumluluğumuz ailemize bakmak, çocuklarımızın ihtiyaçlarını gidermek. Ama yok abi yok işte. İntihar bunun çözümü mü? Size öyle gelebilir. Muhtemelen "Ben canıma kıyarsam, devlet yada özel vakıflar aileme sahip çıkar" diye düşünüyorsunuz. Evet çıkarlar büyük ihtimal. Ama herşey para mı abi, he, para mı yaw. Ailen ihtiyaçları karşılanınca çok mu mutlu olacak, senin yokluğunu unutacak mı sanıyorsun. Senin yaşattığın travma onlar ölene kadar onlarla yaşayacak. Ve belki mutlulukları hep yarım kalacak. Bunu unutma.

Kuru ekmek yiyin ama beraber olun. Gerekirse çöpten git topla, pazar artıklarını topla. O erkeklik gururunu bi kenara bırak. Sende insansın, kendine bu kadar yüklenme. Bi gurur için eşine ve çocuklarına bunu yapma nolur.

Al çocuklarını hanımını karşına açık açık konuş gerekirse, durumları anlat. Kötü de, ama düzeltecem inşallah de. Sen çabala yeter ki. Onların bunu görmesi ve bilmesi bile onlara yeter.

Çocuklarının ayakkabıları yırtık olabilir, senin de olabilir. Yenisini alacağına git diktir ayakkabıcı da. Ben çok yırtık ayakkabı ile gezdim çocukken. İnsanlar, arkadaşlarım bana tuhaf tuhaf baktılar ama ben babamın nasıl çalıştığını biliyordum ve bana hiç koymadı bu bakışlar. Babam elinden geleni yapıyordu ama bunun yerine bizi yalnız bıraksa daha mı iyi olacaktı? Ben yırtık ayakkabıyla okula gitmeyeyim diye gurur yapıp canına mı kıysaydı.

Kiranı ödeyemiyor musun, al bi çadır, git çadır kur abi. Ele güne rezil olcaz diye mi düşünüyorsun? Asıl reziller sana sahip çıkmayan, yardımcı olmayan o dostların, komşuların, arkadaşlarındır. Argo tabirle "Siktir et" hepsini. Herşeyin bi çözümü bulunur, buna inan yeter ki.

Erken Önlem = Ne kadar harcıyorsanız daha azla yetinin; Biz mesela eşim çocuğum, et yemeyiz, kurbanda aileden et gelir biraz. Tüm yıl azar azar onu yeriz. Bu maddi olarak sıkıntıda olduğumuz için değil, gerekmediği için. Daha çok sebze yiyoruz. Hem daha sağlıklı, hem kalanla öğrencilere burs veriyoruz.

Giyim olarak yırtık pırtık olmasın yeterli bizim için. Oğlanın elbiselerinin çoğu eşten dosttan geliyor. Onları giyiyor. Bu kötü bişey değil. Bazıları aşağılık kompleksine sahip olduğundan kabul etmiyor mesela. Gerek yok bunlara. Ayrıca marka giymeyiz. Uygun kaliteli bulursak alırız. Mesela, 2 sene olmuştur, bi mağazadan uygun 60 tl ye bi spor ayakkabı almıştım. Hep onu giyiyorum. Hatta hediye 2 ayakabı daha geldi ama kutuları açmadım daha.

Abur cubur almayız.

Kendi aracımızı kullanmak yerine işe toplu taşımayla gideriz.

Dışarda yemek yemeyiz. Yemeği kendimiz götürürüz.

Ben maddi geliri dar bi adam değilim ama böyle yaşıyoruz. Marka takılıp, altımda arabamla hava atmasını da bilirim ama bunlar çok salakça şeyler olduğundan.. neyse.

Kısaca inanın maddi olarak kısabileceğiniz birçok şey var. Çoğu israf harcamalarımızın.


Alternatif Önlemler, Çözümler;

- Köyünüz varsa oraya taşınabilirsiniz, daha küçük anadolu kasabalarına göçebilirsiniz.

- Yurt dışına göç edebilirsiniz ailecek. Uygun ülkeler mevcut, mesleğinize göre değerlendirebilirsiniz.

- Yurt dışında çalışmaya gidebilirsiniz.

- Herhangi bir kursa yazılıp yeni meslekler edinebilirsiniz. Hiçbir eğitim için yaş önemli değil. 40 50 yaşında da dil öğrenebilir, yeni meslekler edinebilirsiniz. Tembellik etmeyin yeter. Yapanlar mevcut, biliyorum.

- Mevcut işinizin yanında internet üzerinden işler de yapabilirsiniz. Yeteneğinize göre internetten iş alabilirsiniz. Boya badana tamir tadilat gibi.

- En kötü tesbih, kalem, selpak, simit satın artık ne diyeyim.
Parasız Babalar İçin Yazıyorum, Okuyun Allah İçin Parasız Babalar İçin Yazıyorum, Okuyun Allah İçin Reviewed by Kerem Yeniyurt on 17:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.