Daft Punk Müzik Grubu ve 2 Adet Kliplerine Dair


(Çok Önemli Not: Lütfen klipleri izleyip yazıları okumamazlık yapmayınız. Özellikle son kısımı okumadan sayfayı kapatmayınız. Sizi intihara özendirmek değil, size birşey göstermek, birşey anlatmak istiyorum sadece.) 

Daft Punk'ı bilenler bilir. Ama gördüğüm dinleyeni yada bileni çok, anlayanı az gibi. Kendilerince belli gerçekleri sanatlarıyla açığa vuruyorlar. Ve bunu çok iyi yapıyorlar. Kendi adıma da, ciddi olarak en sevdiğim gruptur kendileri.

Şimdi ilgisi olanlar için yada konu dikkatini çekenler için yazıyorum. İki adet klibi burada paylaşacağım. Dikkatle izleyelim.

1. Within

 

2. Veridis Quo



İlki sözlü, ikincisi sadece müzik. Sözlerin anlamları bi yana, sadece müzik ve görüntü ile bile başyapıtlar bence.

Peki, ne anlatıyorlar bu kliplerde. Bu benim yorumum tabi, doğru olmasını beklemiyorum.

İlk video da insan olmak isteyen iki robot(robot olduklarını ikinci video da öğreniyoruz) görüyoruz. Halkın içine karışıyorlar ve kendilerine birer yüz takılıyor. Ama kendisini robotlaştırmış insanlar tarafından buna izin verilmiyor. Farklılığa tahammül yok. Tek tip olmanız isteniyor sizden.

İkinci video da ise çok dramatik bir müzik eşliğinde ilk videodaki olaydan sonraki kısım ele alınıyor. Toplum tarafından kısıtlanan robotların intihara sürüklenişi gösteriliyor.

Size özetini geçtiğim bu çıkarımları videoları bir kaç kez izledikten sonra çıkardım. Birçok detay mevcut. Neyse konumuz bu değil aslında.

Konumuz bu gösterilenlerin bizim hayatımızın bir gösterimi olması aslında. Burada sonuç robotların intiharı oluyor ama bizim yapmamız gereken aklımızda intihar varsa zaten, bunun tersini yapmak. Yani zaten ölmeyi göze almışsak, hiç olmazsa topluma karşı direnirken ölelim. Mahzun şekilde değil, izzetimizle, gururumuzla, kendimize olan güvenimizle ölelim. Tabi toplum bizi gömmez, öldürmez ama çok baskı kurabilir. Yani diyorum ki, madem ölmeyi göze aldın, vazgeçerek değil, savaşarak öl yada yaşa. Hayatından vazgeçmek üzere olanlara da ışık ol.

Şunu niçin düşünmüyorlar hiç anlayamıyorum; bir insan kendini öldürmeyi göze alabiliyor da, buna karşılık düşüncelerini söylemeyi, istediği gibi yaşamayı, istediğini yapabilmeyi göze alamıyor. İşte sevgili dostlar, bir de böyle düşünün lütfen.
Daft Punk Müzik Grubu ve 2 Adet Kliplerine Dair Daft Punk Müzik Grubu ve 2 Adet Kliplerine Dair Reviewed by Kerem Yeniyurt on 16:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.