Proust Yaşamımızı Nasıl Değiştirebilir - Alain De Botton


Yazarın "Satü Endişesi" kitabını tavsiye etmiştim. Diğer çok faydalı gördüğüm kitabı ise, "Proust Yaşamımızı Nasıl Değiştirebilir" isimli eseri.

Bir Proust hayranı olarak, o büyük serisini okumanın zorluğu çok üst seviyededir benim için. Yazar da bu eserinde aynı şeyden bahsediyor zaten. Çok farklı eserler okuyan biri olarak, hakkaten zorlandığımı söylemeliyim.

İşte yazarımız Alain De Botton, bu okuması zor kitabı süzgeçten geçirmiş, bize özünü vermiş diyebiliriz Proust'un bu büyük serisinin.

Proust'un "Kayıp Zamanın İzinde" isimli, eserininden alıntılar yaparak, Proust'un hayatına ışık tutarak, bize hayat dersleri veriyor yazar bu kitabında. Benim bu site üzerinde yazdığım yazılarda bahsettiğim bazı konulardan da bahsediyor. Tabiki daha güzel ve ikna edici olarak.

İntihar düşüncesi içinde boğulmuş arkadaşlara özellikle tavsiye ediyorum.

Kitap içerisinde özellikle acılar ve hastalıkları nasıl karşılamamız gerektiği ile ilgili güzel bir bölüm var 70 li sayfalarda. Tam bizlik yani.

Ayrıca sitemizi takip eden aşk mağdurlarına da hitap ediyor. Okurlarsa faydalanırlar diye düşünüyorum. Tabiki siz bilirsiniz.
Proust Yaşamımızı Nasıl Değiştirebilir - Alain De Botton Proust Yaşamımızı Nasıl Değiştirebilir - Alain De Botton Reviewed by Kerem Yeniyurt on 18:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.