Enneagram - Kişiliğinizi Öğrenin - Sorunları Çözün



Enneagram Testi için Buraya Tıklayın

Yukarıdaki test kısa ve öz bir test. Ama daha detaylı testler daha yardımcı olacaktır. Üstteki sadece yüzeysel kalacaktır ama baş kişilik özelliğinizi öğrenebilirsiniz.

Kişilik Tipleri için Buraya Tıklayın


Enneagram. 9 kişilik tipi. Ve eğer biraz kendinizi tanıyorsanız, siz de kendinizin bu tiplerden birinin başlıca özelliklerine sahip olduğunuzu göreceksiniz. Hatta belki de tüm özelliklerine.

Şimdi biraz detaylı açıklamaya geçelim. Enneagram'ın kısaca ne olduğunu, nerden çıktığını Google amacaya sorup hızlıca öğrenebilirsiniz. Oralara çok girmicem. Enneagram kısaca 9 kişilik tipi tanımlıyor. Ve tüm insanların en azından bir tipin başlıca özeeliklerini gösterdiğini söylüyor. Tabiki bir kaç tipin özelliklerini de gösterebilirsiniz.

Örneğin, ben bir "Beş" im. Yani gözlemci. Gözlemcilerin nasıl bir kişilik tipi olduğu enneagram da açıklanmış. Bu özelliklerin yüzde 90 a yakını benim için tutuyor. Ayrıca enneagram da baskı altında büründüğünüz kişilik tipi ve rahat ve güvende hissettiğiniz zaman büründüğünüz kişilik tipleri mevcut. Ayrıca kanatlar denilen, yani bir "Beş" olarak benim kanatlarım 4 ve 6 oluyor, bu kişilik tiplerinin de etkisi olabilir.

İlk başta biraz karışık gelebilir. Bana öyle gelmişti çünkü. Yabancı bir yazarın konuyla ilgili detaylı araştırmalarını anlattığı bir kitabını okudum. Herşey berraklaştı. Size de enneagram kişilik tipinizi bulmanızı öneriyorum.

Peki niçin öneriyorum? 

Birincisi, size sizi anlatıyor enneagram. Bilmediğiniz, yada niye öyle davrandığınızın farkında olmadığınız durumları açıklıyor. Çok öfkelisiniz belli şeylere diyelim. Niye öfeli olduğunuzu anlatıyor yani.

Benim okuduğum kitapta, dikkat etmeniz gereken noktaları da anlatıyor, eksik yönlerinizi de söylüyor. Mesela bazı tipler depresyona daha meyilli. Bu 9 tipin de hayatı algılayışı çok farklı. Biri sağdan bakıyor, biri soldan bakıyor yani. Herkes başka şekilde anlıyor, anlamlandırıyor hayatı. İşte sizlerde kendinizi tanıyarak, eksik yada düzeltmeniz gereken noktaları görerek, kendinize yardımcı olabilirsiniz.

Bir uyarı benden; sakın böyle ciddiyetsiz, detaylı anlatılmamış, testleri çözmeyin ve kişilik tiplerini okumayın. Tavsiyem, mümkünse kitabından okuyun.

Enneagram Testi
https://onedio.com/haber/bu-dunyaca-unlu-teste-gore-sen-hangi-kisilige-sahipsin--606884

Yukarıdaki test kısa ve öz bir test. Ama daha detaylı testler daha yardımcı olacaktır. Üstteki sadece yüzeysel kalacaktır ama baş kişilik özelliğinizi öğrenebilirsiniz.

Kişilik Tipleri
http://www.e-motivasyon.net/enneagram-kisilik-tipleri
Enneagram - Kişiliğinizi Öğrenin - Sorunları Çözün Enneagram - Kişiliğinizi Öğrenin - Sorunları Çözün Reviewed by Kerem Yeniyurt on 11:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.