Ne, Ne Kadar Önemli? Neyi, Ne Kadar Önemsemeli?


Bir derdimiz varsa onu önemsediğimiz için dedimiz olmuştur. Önemsemezseniz dert biter. Problem yok olur. Bu benim hayatımda uyguladığım bir teknik. Teknik ne diye sorarsanız anlatacağım.

Bir korkum mu var, yada bişeye canım mı sıkıldı, birşey beni çok mu sarstı; o durumun orta bi yerinde düşünmeye başlarım. Tabi bu düşünceye başlayabilmek de çok önemli. İnsan için o hengame içinde hatırlamak çok zor olabilir. Oturur düşünürüm, bu beni yoran şey, her ne ise, ne kadar önemli? Ne kadar önemli ya, bu kadar canımı sıkacak kadar önemli mi? Kendime hayatı dar edecek, ne bileyim gece gündüz ağlayacak, intihar ettirecek kadar önemli mi yani?

Şimdi bu soruyu sorduk mu, sorduk. Gelelim vereceğim cevaba. İşte bu cevap herkes için değişkendir. Herkesin değer verdiği şeyler başka başkadır. Yetiştiği ortam, aldığı eğitim, gelenekler, toplum baskısı, bilgi düzeyi gibi bu cevabı etkileyecek birçok etken var. Size hep okuyun, araştırın, düşünün, özeleştiri yapın, kendinizi tanıyın, amaçlarınızı belirleyin diyorum ya, bunları boşuna demiyorum. Bu dediklerim işte hayata bakış açınızı değiştirecek şeyler hep. Ve aynı zamanda sizin önem verdiğiniz şeyleri de değiştirecek öneriler bunlar. Size kalmış o kısım. Yetişmişliğinize göre önem verdikleriniz de değişir.

Ben ölümden korkmam, toplumdan korkmam, iftiradan korkmam, yalnızlıktan korkmam, acıdan korkmam, baskı ve tecritten korkmam, sevdiklerime bişey olmasından korkmam(kendi hatam olmadıkça). Bunları açık açık yazıyorum nasıl olsa beni tanımıyorsunuz. Kendimi bir yere koymaya çalışmıyorum. İnsan bunları aşabilir demek istiyorum bunları size anlatarak. Size atıyorum gibi gelebilir, o da sizin düşünceniz. Tek birşey var önemli olan benim için, onun dışındakiler önemsiz açıkçası. İşte bazen ister istemez anlık bunalma zamanlarımda oturur ve düşünürüm. Ve orda biter bunalım durumu.

Para çok mu önemli, isterseniz herşeyinizi kaybedin nolcak? Kafanızda ördüğünüz duvarları yıkın bi artık. İşinizin kalitesi çok mu önemli, sevilmek çok mu önemli, yalnız olmamak çok mu önemli, terkedilmek çok mu önemli, dünyadaki herşeyi kaybetmek çok mu önemli? Sizin bunlara bakış açınıza göre değişir bunlar hep. Sizin ne kadar kamil insan, üstün insan olduğunuza göre değişir bunlar.  Herşey kafanızda bitiyor ama çoğu insana boş laf gibi geliyor bu. Değil ama anlayan anlar.

Her okumuş, üniversite mezunu yada aydın insan kamil insan olamaz, çoğu değildir zaten. Bazı köylü amcalar gördüm mesela hepimizden aydınlar. Üç beş okumuş adam bulayım diye çeşitli düşünce forumlarına üye oldum. Hepsi boş. Felsefeyi dinsizlik zanneden, dini gericilik zanneden, insanı hayvan zanneden, herşeyi kafasında netleştirmiş, neyin ne olduğunu bildiğini sanan boş insanlar.

İnsanlıktan bahsedip karşısındakine söven, karşısındakinin fikrine saygı duyamayan boş insanlar. İşte üç beş bişey bilince kendini lord zanneden insanlar. Bunlar gibi olmayın, daha ilerisine gidin. O zaman hayatta neyin önemli olup olmadığını anlayacaksınız. En kötü neyin önemli neyin önemsiz olduğunu kavrayacaksınız.

Kendinize soracağınız soru şu, önemli olan ne? ÖNEMLİ OLAN NE? Soru bu sevgili okurlar, nedir önemli olan? Bunu bulursanız huzuru bulursunuz.
Ne, Ne Kadar Önemli? Neyi, Ne Kadar Önemsemeli? Ne, Ne Kadar Önemli? Neyi, Ne Kadar Önemsemeli? Reviewed by Kerem Yeniyurt on 20:57 Rating: 5

2 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum size. Bu sorunun cevabını bulmaktan ziyade bu cevabı aramak dahi yaşama anlam katıyor. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  2. Saçmalıklarla kafa patlatmaya çalışan kendini açığa çıkaramamış unvan adı altında kişileri ezebileceğini zanneden nice cahil gördükten sonra söyledikleerinize katılıyorum. bu zamanda bilim yalan sanayi fabrika ürünü bisküvi gibi hepsi.içleri boş yararsız duygusuz kendileri ve saçma egolarını yüceltmek için boğuşan aptal sürüsü.
    Not: bu satırları üniversitenin yalan, kütüphane ve doğanın gerçek olduğunu hisseden bir yürek dile getirdi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.