Yardımcı Bir Çözüm Önerisi (İntihar Düşüncesine)


Buhranlar içinde yüzen, ümitsizliğin dibine vurmuş arkadaşım. Beni çok dinlemek istemediğini biliyorum ama. Sabrın varsa diyeceklerimi dinle.

Ne yaşadın, ne gördün, neler düşünüyorsun bilmiyorum ama şunu kesin biliyorum. Dinlediğin müzikleri değiştir artık, okuduğun kitapları da değiştir. İzlediğin dizileri de, filmleri de değiştir. Değiştirebileceğin ne varsa değiştir. Odanı değiştir, saç kesimini değiştir, odanın rengini değiştir, çalışıyorsan işini değiştir, arabanı değiştir, her ne yapıyorsan tersini yap. Asosyal isen, zaten korkacak bişeyinin olmaması lazım, git sosyal ol. Sokaktan geçenlere gülümse, herkese selam çak. Git spora yazıl, parkta küçük çocuklarla oyna, bisiklete bin, belediye otobüslerine bin. Gücün neye yetiyorsa,  ne kadar değiştirebilirsen değiştir.

Baktın arkadaşların yardımcı olmuyor mu, onları da değiştir. Git çılgınlıklar yap. Tabi kimseye zarar vermeden. Herkesin içinde bağıra bağıra şarkı söyle, sokakta, alışveriş merkezinde, orda burda.

Bunları korkmadan yapabilmen lazım. Çünkü sen zaten hayattan vazgeçmeyi düşünmüyor musun? O zaman korkacak hiçbirşey yok. Boşver insanlar ne derse desin, içinden ne geliyorsa onu yap. Bu gece rahat yatağında uyuyacağına git parkta yat, sahilde yat. Sen çeşitlendir işte. Anladın ne demek istediğimi. Git müzik markete, burda tavuk var mı diye sor. (Ben yaptım ordan biliyorum)

Sonra göreceksin ki kendini sen hapsetmişsin bir yerlere. Hayat o kadar da kötü değilmiş. Evet çok kötü şeyler yaşadığını biliyorum ama bir tek sen mi yaşadın sanıyorsun. Hep senden iyilere bakacağına, biraz da senden kötü durumdakilere bak. Şükret. Şükret. Şükret.

Bu dediklerimi bir süre yap bakalım, tabi gücün varsa. Bak herşey nasıl da renk değiştirecek. Uzun da yazmıyorum bak. Uzun yazınca da kızıyorsun. Hadi git bunları yap bakalım.
Yardımcı Bir Çözüm Önerisi (İntihar Düşüncesine) Yardımcı Bir Çözüm Önerisi (İntihar Düşüncesine) Reviewed by Kerem Yeniyurt on 12:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.