Sürekli Mutluluk İçin Altın Öğütler

Gördüm ki herkes mutlu olmak için bunları yapıyor ve mutlu oluyor!!! Bende aklıma geldiğince maddeleştireyim dedim.



1. Para kazan, çok kazan, daha çok kazan. Paran yoksa bir hiçsin.

2. Sadece kendini düşün, hep kendini düşün. Önce senin iyiliğin, başkasının değil.

3. Önüne çıkan engelleri kaldır; ister yalan söyleyerek, ister kazıklayarak.

4. Sempatik ol, karizmatik ol. Güzel görün, daha güzel görün.

5. İnsanların ilgisini çek, yada ilgilerini çekecek şeyler yap. Ve bunun görülmesini yada duyulmasını sağla.

6. Orjinal espriler yap. Hep gül ve güldür. Hiç bir zaman ciddi konular üzerinde konuşma. Ciddi konular konuşanlardan uzak dur.

7. Sadece sana faydası olanlarla arkadaşlık yap. Ama ciddi bir düzeyde değil, sadece beraber vakit geçirme arkadaşlığı. Hiçbir zaman dost olma yani. O zaman fedakarlık yapmak zorunda kalır, başkalarının iyiliğini kendi iyiliğinin önüne geçirmek zorunda kalırsın.

8. Arkadaşlarına, senden kendileri için bir iyilik istediklerinde iyi bak; yapacağın iyilik sana güzel geri dönüş yapabilecekse bu iyiliği yap, yoksa geçiştir ve o kişiden uzaklaş. Çünkü onun sana faydası olmayacakır.

9. Daha çok kazandıkça, daha çok çevreni genişlettikçe, artık işe yaramayacak arkadaşlarınla ilişkini kes. Yeni çevrende kendine yeni arkadaşlar edin.

10. İşinde çok iyi ol. Çünkü bu saygınlık getirir. İnsanların sana ilgisini artırır. İnsanlar seni bununla yüceltirler.

11. Gazete yada haber takip etme. Çünkü bunlar seni üzer. Memlekette kim ne yapıyorsa yapsın. Seni ilgilendirmez. Ölen ölsün, batan batsın. Sen kendi hayatına odaklan.

12. Her zaman, hep daha fazlasını iste. Daha fazlası olmadan sürekli mutlu olamazsın.

13. Unutma herşey senin için olmalı. Çevreni, ilişkilerini, paranı, bedenini sadece kendin için kullanmalısın. Etrafındakiler sadece seni bir sonraki mutluluk adımına taşıyacak eşşektirler. Bunu unutma.

14. Hiçbir kutsalın olmamalı. Yoksa özgürlüğün kısıtlanır. Özgürlük, senin ne istiyorsan yapabilmendir. Seni kısıtlayan, ayağına pranga olan herşeyden kurtul.

15. Aşk diye birşey yoktur. Bu yüzden "Kullan, At" presibin olmalı. Bir ilişki artık heyecanını kaybetmişse ve artık sana bir getirisi yoksa, o ilişkiyi bitir.

16. Arada vicdanın seni rahatsız edebilir, göstere göstere insanlara cüzi yardımlarda bulun, hem vicdanını rahatlat, hem insanların kalbini kazan ki, onları kullanabilesin.
 
17. En önemlisi şunu hiç unutma; Bu dünyadaki her insan, hepsi senin rakibin. Dost görün, kullan onları. Mutlu yaşamak istiyorsan sadece kendini düşünmelisin.


İşte bunları yaparsan hep mutlu olursun. Yada mutlu olduğunu sanırsın. Oysa bir köpekten, bir hayvandan farkın yoktur da, bunu da bilmezsin. İşte acınılacak adam sensin.
Sürekli Mutluluk İçin Altın Öğütler Sürekli Mutluluk İçin Altın Öğütler Reviewed by Kerem Yeniyurt on 08:58 Rating: 5

1 yorum:

  1. Ruh yaşınız kıymetli insan okuduklarımdan sonra en az 200 olduğuna kanaat getirdim. Ender rastlanılabilecek düzeyde cüretkar özgür ve cesaretli. İşte bu sebeple yanlız .kendi ile ve sayılı dostları ile var olan çılardan önce insanlığı ve gündüz fenerle aradığım vefa ve çıkarsız var oluşu doğuran satırlar. nu dünyada tek olduğumu zannediyordum. iyi ki bu satırlar var olmuşlar Leon.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.