Kendimizi Sevmek By Buğra Özyurt


Bugüne kadar aradığımız aşkı, sevgiyi, mutluluğu hep insanların üzerinden onların verdikleriyle yetinerek kabullendik. Peki size soruyorum neden bu lüksü insanlara verdik? Onlar bizi üzmek istediklerinde, terk ettiklerinde veya onları kaybettiğimizde kendimize neden hayatı zindan ettik? Neden her olumsuzlukta ruh halimiz düşüşe geçti ve kendimize, onların bize eziyet etmesine izin verdik?

Hayatının merkez noktasını ne zamana kadar başkalarının eline vereceksin? Onların mutluluğuyla mutlu olarak, mutsuzluğuyla mutsuz olarak yaşayarak ki bu, illa sevgili için değil bi arkadaş bi evlat bi anne babada olabilir, ne kadar daha böyle yaşayacaksın?

Bence hayatın merkez noktası sensin ve sen olduğun sürece yaşadığın üzüntü ne olursa olsun sadece sarsılırsın çünkü insanız ne kadar kontrol etmeye çalışsak da duygularımız var. Bu yüzden sadece insan gibi sarsılmak istiyorsanız yıkılmak yerine kendinizi sevin ve kimsenin hayatınızdan çıkmasına engel olmayın. Zihni'nizde özgür bırakın gitsin, siz engellemeye çalıştıkça kendinizi sorgulayıp nedenler bulup dibe düşeceksiniz ve yine siz kendinizi unutacaksınız. Kimseye bu lüksü vermeyin ve suçlamayın. Siz kendinizi severseniz onlar sizi hiç bir zaman yıkamaz. Dediğim gibi sadece sarsar.

Hayat gerçekten yaşamaya değer ve bunu en çok siz kendinizi severken anlayabilirsiniz. Senin içinde herşey mevcut, aşkta, sevgide, mutlulukta, huzurda. Araman ve bakman gereken yer senin içinde. Yıllardır dışarda aradığını bir kere olsun içinde ara ve hayata daha odaklı yaşa.

İlişkilere yüklediğimiz anlamlar yüzünden, beklentiler ve yalnızlık diye adlandırdığımız şey yüzünden mutsuz olan insanlardan birisiydim ve içimdeki potansiyeli hep görmezden geldim ve farkına vardım ki kimseye harcadığım zaman, para, sevgi içimdekinden daha fazla keyif vermiyor. Yıllardır bakmadığım tek yer kendimmişim. Umarım sizde içinize bakmayı unutmamışsınızdır benim gibi.

Mutluluk içinizde, dışarda aramaktan vazgeçin. Beni iyi tanıyanlar ölümün benim için bir anlam ifade etmediğini iyi bilirlerdi hatta buna ister istemez şahit dahi olmuşlardır. Bundan utanmıyorum. Herkesin yaşamaya karar vermesi özgür iradesiyse benimde kendimi öldürmeyi düşünmem özgür irademdi ve yaptığım 30 yıllık yanlışın ne olduğunu anladım. Kişilerden beklenti içinde olduğum sevgi denilen şey için hiçbir karşılık göremediğimde, hep yalnız bırakılmış, terk edilmiş, acınacak durumda gördüm kendimi. Kalbi kırık mağduru oynadım. Bu yaşadığım yıkıntının nedeni, hep aşkı, sevgiyi, mutluluğu onlardan almaya çalışmamdı. Peki onlar suçlu mu? Tabi ki hayır. Kimsenin vereceği kararlarla bozulacak psikolojinin zeminini onlar hazırlamadı. Onlar beni sevmese ne değişirdi ki ben kendimi sevmiş olsam. Ben kendimi sevmeyi hiç bilmemiştim, denememiştim hatta mağduru oynamak, aşk acısı, sevilmiyorum diye ağlayıp insanların dikkatlerini çekip yalnızlığımı kapatmaktı belki niyetim farkında olmadan.

Bırakalım bunları gerçekçi olalım. Kimse kimsenin aşk acısını dinlemek, yalnızlığını önemsemek istemiyor. Çünkü sen zaten kendini bu duruma getirinceye kadar belki kafanda milyonlarca kez kendini dinlemedin ve anlamadın, şimdi niye insanlardan bu yükü taşımasını istiyor ve kendini sevmeyerek yaşadığın durumu başkalarını suçlayarak anlatıyorsun? Dön ve içindeki potansiyeli gör ve ağlamaktan vazgeç. Benim gibi aradığın şeyin fazlası içinde mevcut.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın bu benim ve bana benzer ilişkiler yaşayanlara anlatmaya çalıştığım bi yaşam tarzıydı. Tabi ki başkasını seveceksiniz bizde seveceğiz ama merkez noktamız her zaman biz olacağız ve önce kendimizi sevip sonra gerçekten başkasından bekleyeceğiz. Önce kendimi çok seviyorum, sonrada sizleri. İyiki varsınız gerçek dostlarım ve ailem. (Unutmayın içinizde 24 saat 365 gün sizinle yaşayan size bi kulak verin ve ona vakit ayırın. Siz onu unuttuğunuz sürece hep başkalarında arayacaksınız).
Kendimizi Sevmek By Buğra Özyurt Kendimizi Sevmek By Buğra Özyurt Reviewed by Kerem Yeniyurt on 11:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.