Hayat Boş ve Anlamsız!! Acaba Gerçekten Öyle mi?


Hayat boş ve anlamsız. O kadar çok kişiden duyuyorum ki bu sözü, artık bir yazı yazmak şart oldu. Hayatınız boş ve anlamsız geliyorsa size, bu yazıyı okuyun. Ama söyleyeyim çözümü basit değil. Zora gelemem diyorsanız, burada bırakın ve sayfayı kapatın gitsin.

Hayat size boş ve anlamsız geliyorsa, siz onu gerçekten dolması gereken şeylerle dodurmadığınız içindir. Eğer doldursanız boş ve anlamsız olmazdı. Hayat sizin hayatınız ve siz sorumlusunuz ondan. Yani kimseyi de suçlamayın boşuna. Düşünceler şu şekilde hep;

- Kimse beni sevmiyor

- Çok yalnızım

- Kimse beni anlamıyor.

- Yada bu hayatta yapacak bişeyim kalmadı,

- Artık hiçbir beklentim yok ne hayattan ne de kimseden.

Bu bahaneler "Kimse" diye başlayıp uzuyor gidiyor. Sizin hayatınızın öyle olmasından başkaları mı sorumlu yani. Kimse beni sevmiyor diyorsunuz. Birileri sizle ilgilensin istiyorsunuz, peki siz kaç kişiyle ilgileniyor, onu gerçekten seviyor, zor gününde yanında oluyorsunuz. Yok, koca bir sıfır çoğunuzun ki.

Ayrıca kimse sizi sevmek zorunda da değil, arkadaşınız olmak zorunda da değil. Siz gidip öyle diyormusunuz hiç, şununla arkadaş olmam lazım, ona destek olmam lazım falan filan. Yok demiyorsunuz. Sizin gibi herkes kendini düşünüyor, herkes kimse beni sevmiyor, kimse anlamıyor diyor. Sonra hayat çok boş ve anlamsız oluyor. Niye? Yalnızsınız çünkü. Kimse sizi anlamadı çünkü. Suçu önce başkalarına sonra hayata atıyorsunuz. Hayat boşmuş ve anlamsızmış.

Sizde hiç suç yok yani. Sizin hayatınızın böyle olmasından, önce etrafınızdakiler, sonra da hayat mesul. Yani, ne kadar saçma göründüğünü anlamışsınızdır herelde. Ama hepiniz anı şeylerden şikayet ediyorsunuz.

Hep siz haklısınız, hep. Hep başkaları suçlu. Ama o başkaları da sizi suçluyor merak etmeyin. Herkes birbirini suçluyor zaten. Kimsede ben kendime bakayım, acaba suç bende mi demiyor.

Neyse size bu kadar giydirdikten sonra çözüme geleyim. Aslında çözüm çok basit ama aynı zamanda çok zor. Çok basit çünkü tek yapmanız gereken; düşünmek. Tek işiniz düşünmek yani çözüm için. Ama bi yandan zor, aslında zor değilde size zor geliyor, çünkü düşünecek o kadar çok şey varki.

Önce bulmanız gereken şeyler şunlar;

1. Bu hayattaki amacınız, ama somut bir amaç

2. Kimliğiniz. Yani siz kimsiniz, neyi niçin seversiniz, neyi niçin yaşarsınız onu bilmek. Bu şekilde kendinizi tanır, ileride ne yapmanız gerektiğini de ona göre belirlersiniz.

3. Ve kendini geliştirme. Ama bu öyle kolay olmaz. Zamanla gelişir. Yıllar sürer. Ve diğer yazılarıma baktıysanız, gelişmek için sıkıntılar, problemler gereklidir. Yoksa biraz zor. Ama mümkün.

Bunlar size göre şekillenecek. Kendi boyanızı çalacaksınız herşeye. Siz düşünecek, siz karar vereceksiniz. Hayatınızla ilgili sorumluluğu kabul edip, ona göre yaşayacaksınız. Hayatınıza anlam katabilirseniz, hayatınız anlamlı olacak. İnsanların onayına,sevgisine, sizi anlamasına ihtiyacınız kalmayacak. Tabi o seviyeye çıkabilirseniz.
Hayat Boş ve Anlamsız!! Acaba Gerçekten Öyle mi? Hayat Boş ve Anlamsız!! Acaba Gerçekten Öyle mi? Reviewed by Kerem Yeniyurt on 05:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.