Le Herisson - The Hedgehog - Yaşamaya Değer


Mükemmel bir film. Sitenin amacına uygun düştüğünü düşünüp ekleyeyim dedim.

Tabi filmden başka türlü çıkarım yapacaklar çıkabilir. Ben kendi çıkarımlarımı yazayım;

Öncelikle replikler muhteşem. Hayatımızın bayağılığını çok güzel anlatmış film. Ve kimsenin hayatı mükemmel değil. Fakat arkadaşı olmayan birinin, kitapları arkadaş edinmesi. Kendi hayatı, karakteri, kimliği, özeli. Şimdi hangimizde bunlar var ki. Cesaret bile edemiyoruz farklı olmaya. Ve sağlam bir dostluk. Şimdi nerde böyle dostluklar. Zaten filmde de olmadığı anlaşılıyor ve istisna olarak hayatı anlamış baş kahramanların dostluğu gösteriliyor. Sadece kendi menfaatini düşünmeyen insanların. Okumanın ve düşünmenin farklılığı gözümüze çarpıyor filmde. Ve daha birçok şey var aklımda. Ama özetle bu kadar diyeyim. Spoiler da vermek istemiyorum.

Sessiz bir yerde, dikkatinizin dağılmayacağı bir mekanda, tek başına, gözünüzü ayırmadan, replik kaçırmadan, düşüne düşüne bu filmi izlemelisiniz.

He şu da var ki, etrafında olup bitenlerden haberi olmayanlar bu filmi izlemesin. İntiharı düşünenler, düşünmüşler, hayatı sorgulayanlar izlesin. Zaten öyle değilseniz filmi izlerken sıkılacaksınız. "Ot gibi film" diyeceksiniz belki de. Ama sanat budur işte.
Le Herisson - The Hedgehog - Yaşamaya Değer Le Herisson - The Hedgehog - Yaşamaya Değer Reviewed by Kerem Yeniyurt on 04:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.