İntihar - Sözde Aşk İlişkisi (Herkes Okumalı)


Durmadan haberler görüyorum son zamanlarda. Kendisinden ayrılan kız arkadaşını vuran, sonra intihar eden. Kız arkadaşından ayrıldığı için intihar eden. Erkek arkadaşından ayrıldığı için intihar eden. Ve bir sürü değişik versiyon.

Yani bu nedir şimdi yani? Bunun için intihar mı edilir? Çok klasik bir söz oldu intiharı düşünenler için bu. Ama sizi anlamadığım için böyle demiyorum. Sizi anlıyorum, ne hissettiğinizi biliyorum ve yine de bunu diyorum. Kafadan sıkmıyorum burada.

Önce aşk ne, buna bi bakalım? Hakkaten aşık olmuşmusunuz bunu bi anlayalım. Ben diyeyim, aşık maşık olmadınız. Bana çok kızabilirsiniz şu an. "Sen nerden bilcen. O benim herşeyimdi" diyebilirsiniz. Sizi anlıyorum ama bakın burda sizin geçtiğiniz yoldan çokça geçmiş biri olarak diyorum bunları.

Sizin aşk dediğiniz şey, birinin çikolata krizine girip çokça çikolata yemek istemesi gibi bişey yani. Çikolatayı yiyince kriz geçiyor. Sizde muhatabınızı gerçekten tanıyınca, aşkınız bitecek. Çünkü sizin ki bir aşk değil, bir ihtiyaca duyulan aşırı istek ve muhatabı meraktı. Keşif tamamlandığında, ihtiyaç giderildiğinde aşk bitiyor. O zaman bu aşk olamaz. Buna başka bişey dememiz lazım. Ne diyelim mesela; canı çekme diyebiliriz. Canınız bir karşı cins çekiyor cinsel olarak. Ek olarak yalnızlıktan kurtulma isteği ve biraz karşı cins merakı da bunu destekliyor. Kafanızda çocukken oturmuş karşı cins profiline uygun birini görünce, "aha işte bunu istiyorum" diyorsunuz. İstediğinizi bulmak o kadar kolay değil tabi bu dünya da. Bi sürü rakibiniz var bu hayatta. Ve istediğinizi bulmanın düşük oranı sizi aşırı istemeye sevkediyor. Çünkü bi daha bulunamayabilir. Aşırı isteme duygusunu yanlış anlayıp aşık oldum sanıyorsunuz. İstediğinizi elde edemeden kaybettiğinizde adı "Aşk acısı" oluyor. İstediğinizi elde edince isteğiniz kaçmaya başlıyor. Ve adı "Aşkımız bitti" oluyor. Yani bunun çikolata krizinden farkı nedir şimdi?

Evli olup hala birbirini çok seven çiftler sadece, aşklarının varolduğunu iddia edebilirler bana. Diğerlerine hiç bi şekilde inanmam. İstediğinizi söyleyin. İkna edemezsiniz beni. Çünkü aşkın varlığının kanıtı, aşırı isteğin tatmini sonrası devamlılığıdır. Devam etmiyorsa o aşk değil, çikolata krizidir. Boşanmalar niye çok bi düşünün? Aşık olduğunu sana çiftler evlilik sonrası, aslında onun bir çikolata krizi olduğunu anlıyorlar. Boşanmayanların çoğuda aşksız, sevgisiz monoton bir hayat yaşıyor.

İşte aşkın anlamının bu olduğu bir ortamda, bu çikolata krizi için intihar eden adam için ne denir bilmiyorum. Tamam çok üzülmüştür, istediğini elde edememiştir. Ama bu intihar etmesini gerektirmez ki. Demek ki hayatın anlamını sadece sahte aşkına yüklemiş. Hayatı anlamını kaybedince de yaşamaya ne gerek var deyip, hayatına son vermiş. Tabi asıl suç burada bu gençlerde değil, onları bu şekilde yetiştiren bizlerde. Ama biz suçumuzun farkına ne zaman varacağız, cevabı olmayan bi soru gibi.

Dinlediğimiz şarkıların yüzde yüze yakını aşk temalı. İzlediğimiz dizilerin tamamına yakını aşk temalı. Bu durumda gençler sanıyor ki, aşksız bir hayat anlamsız bir hayattır. Ve kendilerine uygun bir partner arayışına giriyorlar. Tek amaçları bu oluyor. Facebook ta ilişki durumunu "in a relationship" diye değiştirince, bi sürü insanın tebrik ettiği durumları hatırladım şimdi. Sanki dünyanın en önemli işi bir partner bulmak. Değil ama gençlerimiz için durum bu olmuş. Ve bunun böyle olmasına biz izin verdik, veriyoruz.

Gençleri görüyorum, boş amaçlarını görüyorum. Acıyorum. Bazen hüngür hüngür ağlayasım geliyor. Zamanları boşa, hayatları boşa geçiyor. Birde üstüne bu yüzden intihar edenleri görünce kahroluyorum. İşte bu kahır duygusundan bu siteyi açtım zaten. Bişeyler yapmaya çalışıyorum, başka ne yapabilirim bilmiyorum. Belki de bana gülüyorsunuz. "Salak adam, kendi hayatını yaşa, sanane milletten" diyorsunuz. Size de acıyorum. Sadece acıyorum.
İntihar - Sözde Aşk İlişkisi (Herkes Okumalı) İntihar - Sözde Aşk İlişkisi (Herkes Okumalı) Reviewed by Kerem Yeniyurt on 14:53 Rating: 5

1 yorum:

  1. Bir martıya göre aşk intihar etmek değil uğruna ne kadar zor olursa olsun yaşamak onun yokluğunda bembeyaz ay ile konuşmak, seneler öncesinde verdiği sözü tutmak, özgür bırakabilecek kadar yürek aahibi olmaktır. Şiirlere , şarkılara , sanslara ve tiyatro sahnelerinde onu bulmak milyonlarca öğrenci yetiştirerek sevgisini cihan ile paylaşmak demektir. gerçek aşk cesareti tüm yüreklere işlemek için çabalamaktır. Gelinciklere fısıldamaktır şelalelerin suları ile hayal olan yare selam gömdermektir işte.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.