İntihar Düşüncesinin Kazandırdıkları


Hayata bakış felsefem şudur: acılar, sıkıntılar, karşı karşıya kaldığımız problenler bizi daha ileriye götürecek, geliştirecek birer basamak taşıdır. Her problemle, karşısına dikildiğimiz merdivende bir basamak daha çıkarız. Bu nedenle problemler ve zorlukları birer nimet gibi görürüm kendi adıma. Beni ben yapan hayatta katşılaştığım zorluklardır. Preslenerek daha da katı ve güçlü hale geliriz. Hayatın zorluklarını daha rahat göğüsleriz.

İşte intihar düşüncesi de böyle bir problemdir. Hatta en ağırlarından biridir. Çünkü zaten intiharı düşünen adam, hayatın zorluklarına, problem ve sıkıntılarına karşı yenilgiyi kabul etmiştir. Ve ardından intihar düşüncesi gelir. Hayattan ümidini kesmiş bir adamın, geri dönüşü olmadığına inandığı bir yola girmesi, daha büyük bir problemdir. Çünkü artık kendisinin umutsuz vaka olduğunu düşünür.

Ve büyük problemler büyük getiriler sağlar. Daha büyük basamaklar atlamaya sebep olur. Tabi eğer olaya böyle bakabilip, bu durumu değerlendirebilirsek. Böyle bir bakış açısı kazanmak zordur gerçi. Burada bunu anlatmayacağım. Kendi tecrübe ve birikimlerimden yola çıkarak intihar düşüncesiyle elde edilebilecek kazanımları yazacagım.



1. Kimlik kazanma: Ciddi olarak intihar düşüncesiyle hemdem olan bir insan, düşünmeye başlar. Bulunduğu durumdan kurtulmak için yollar arar. Çırpınıp dururken, eylemlerini, eylemlerinin sonuçlarını enine boyuna düşünür. İşte bu durum insanın kendisini tanımasına yol açar. Neyi niçin yaptığını görür. Bu düşünmenin derinliği ölçüsünde kimlik kazanır bu kişi.

2. Amaç Edinme: İntiharı düşünen adamın yaşamak için bi sebebi yoktur. Bu nedenle intiharı düşünür. Fakat bu süreçte, kendisine uğruna yaşanılası bi amaç edinebilir. Bu ise kimlik kazandıktan sonra gerçekleşebilir.

3. Cahillikten kurtuluş: Cahillik kavramı başlı başına ayrı bir konu. Kısaca diyelim ki intihar düşüncesi cahillikten kurtarır insanı. Uzun anlatıma burada girmeyecegim.

4. Erdemli, Ahlaklı İnsan Olma: Ve bu insan, insan olur. Belki de en önemli kazancı budur bu sürecin. Bencillikten sıyrılır, karakterli bir insan olur.


Daha birçok kazanımı vardır bu sürecin. Ama bu sürece bakışını değiştirip değerlendirebilenlere.



İntihar Düşüncesinin Kazandırdıkları İntihar Düşüncesinin Kazandırdıkları Reviewed by Kerem Yeniyurt on 07:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.